Duurzaamheid

Onze groene belofte

Voor Delabie is duurzaamheid geen hol begrip. Ons streven om zo ecovriendelijk mogelijk te ondernemen, zetten we om in gerichte acties en ambities. Onze investeringen zijn effectief en efficiënt. Bij ons geen windowdressing noch greenwashing. En geen obscure CO2 compensaties in verre landen.

Zonnepanelen

De energiewinst die we uit onze 11.000 m² zonnepanelen (met een vermogen van 1.540 kWp) halen, kunnen we omzetten in een volledig CO2-neutraal transportbeleid. Deze groene energie (1.500 Mwh per jaar) compenseert het woon-werkverkeer en alle verplaatsingen met bedrijfswagens en –vrachtwagens! De groene elektriciteit vermijdt een uitstoot van 760 ton CO2 per jaar!

Papier

Digitale drukproeven: Ons online proofingsysteem biedt de mogelijkheid om drukproeven snel en eenvoudig via het internet te bekijken en goed te keuren. Dit zorgt voor minder zendingen en dus ook minder uitstoot.

Wij zijn FSC® en PEFC gecertifieerd. FSC® en PEFC garanderen hetzelfde: elke omgekapte boom, moet terug aangeplant worden. Al ons papier is trouwens FSC® of PEFC gecertificeerd, ook al wordt dit niet gevraagd.

We hebben ook het Imprim'Vert certificaat in ons bezit. Dit certificaat beoordeelt een drukkerij op verschillende criteria: energieverbruik, verbannen van toxische middelen, reglementering ivm opslag van producten, recyclage en milieu-sensibilisering van het personeel. 

Energiebesparing

De forse investeringen in energiebesparende maatregelen doen ons verbruik continu dalen: warmtewisselaars (recuperatie van de restwarmte van onze heatsetpersen om de kantoren te verwarmen) frequentiegestuurde pompen, volautomatische plaatwisselsystemen, intelligente ledverlichting, hypermoderne machines die steeds minder energie vergen …

Hoogtechnologisch machinepark

Wij investeren steeds in topapparatuur Onze machines kunnen met minder papierinschiet ingesteld worden. Dit zorgt ervoor dat het papierafval de laatste jaren continu gedaald is. Onze wasmiddelen zijn van de hoogste kwaliteit. De hypermoderne drukpersen met de laatste generatie automatische rubberdoek- en inktrollenwassystemen zorgen ervoor dat het verbruik tot een minimum herleid is. Onze afwerkingsmachines zijn van de laatste generatie met volautomatische instelling. Mede hierdoor kunnen we papierverbruik zo minimaal mogelijk houden.

Bomen

Om ons steentje bij te dragen aan de vergroening hebben we op een deel van ons terrein 1.650 bomen geplant. Deze helpen op een natuurlijke wijze om het klimaat gezond te houden.

Milieuvriendelijk drukproces

IPA

(IsoPropylAlcohol)
Omdat het productieproces steeds beter onder controle wordt gehouden, is het % IPA in het toevoegmiddel nihil geworden.

grondstofverpakking

Zo goed als alle verpakkingen van inkt en andere grondstoffen zijn herbruikbaar. We proberen ook steeds zo veel mogelijk volume per verpakkingseenheid te bestellen.

Afval

Alle afval van grondstoffen wordt ecologisch verwerkt of gerecycleerd. (bv. papier, aluminiumplaten, folie, …).

Geluid

om geluidsoverlast binnen het bedrijf te beperken is de volledige werkplaats uitgerust met geluidsabsorberende panelen. Onze heatsetpersen zijn volledig ingekapseld door geluiddempende wanden. De tassen van de vouwmachines zijn voorzien van een geluidsabsorberende omkasting.

Inkt

Ook onze heatset rotatie inkten voldoen aan het “Blue Angel” keurmerk. Dit betekent dat het drukwerk niet extra getaxeerd wordt door CITEO bij verspreiding in Frankrijk. Maar ook als uw drukwerk niet in Frankrijk wordt verspreid, zorgen deze inkten voor een betere recycleerbaarheid van het papier.